Tapahtumatekniikkayrityksen kasvua voisi verrata LEGO-laatikoiden kanniskeluun keikkapaikalta toiselle. Jatkuvasti tarvitaan lisää osaavia rakentajia ja laatikoita täynnä duplikaatteja samoista LEGO-palikoista, voidaksemme rakentaa asiakkaidemme toiveesta erilaisia dinosauruksia, ajoneuvoja, taideteoksia ja niin edelleen. Jonkin ajan kuluttua kuitenkin huomataan, että suuri osa toiveista voitaisiin toteuttaa siirtämällä valmiiksi rakennettua dinosaurusta paikasta toiseen. Kaikkia LEGOja ei tarvitse levittää keikkapaikan lattialle ja ryhtyä rakentamaan samanlaista taideteosta joka juuri eilen purettiin. On tunnistettu toistuva toteutuksen kaava, johon tulee vastata standardoimalla kalustoa ja toimintamalleja.
Hybriditapahtuma rullilla
Scene Artsin standardointiprosessi aloitettiin rullilla kulkevista hybriditapahtumaseteistä, joiden kasaaminen, käyttäminen ja purkaminen on teknikoillemme vaivatonta ja nopeaa. Kun tekniikan kasaukseen ja erilaisten kytkentöjen suunnitteluun menee aikaa vähemmän, merkittävämmille asioille jää enemmän aikaa.
Hybdriditapahtumasetin valikoituminen ensimmäiseksi standardoinnin kohteeksi oli selkeä valinta. Tyypillisesti olemme toteuttamassa tapahtumaa, johon sisältyy etäpuhujia, langattomia headset-mikrofoneja, livestriimausta, tapahtumapaikan oman tekniikan operointia sekä presentaatiomateriaalien operointia referenssimonitoreineen ja klikkereineen. Päätimme rakentaa kokonaisuuden jonka voi rullata paikalle, kun yksikin edellisistä tarpeista täyttyy.
Scene Arts Academy on sisäinen koulutusohjelmamme
Kaluston standardointiin liittyy erottamattomasti koulutusohjelma, joka nimettiin Scene Arts Academyksi. Sisäinen koulutusohjelma saa ensimmäiseksi kurssikokonaisuudekseen uusien hybriditapahtumasettien ajo-ohjeet. Moniosainen kurssi käsittelee erikseen ääntä, visuaalisuutta ja sommittelua, striimi- ja videotekniikkaa sekä asiakaspalvelua. Kurssin käytyään teknikkomme ovat validoituja toimittamaan uusia hybriditapahtumasettejä tapahtumiin ympäri Suomen.
Scene Arts Academy kasvaa standardoinnin mukanaan tuomien uusien toimintamallien mukana kurssi kerrallaan.
Standardoinnin hyödyt asiakkaan näkökulmasta
Ennen kaikkea standardointi vapauttaa teknikkojemme aikaa yhä enemmän toimintaamme ohjaavien periaatteiden pariin: enemmän aikaa kohteliaisiin asiakaskohtaamisiin ja enemmän aikaa harkita esteettisiä yksityiskohtia, kuten valojen ja kameroiden sijoittelua. Lisäksi laitteiston toimintavarmuus kasvaa. Muita hyötyjä ovat esimerkiksi:
- Valtakunnallinen tasalaatuisuus
- Lyhyempi rakennus- ja purkuaika
- Kasvanut toimituskyky
- Nopea liikuteltavuus
- Kasvanut työntekijöiden tyytyväisyys ja jaksaminen
- Siistimmät työpisteet